Chord

The Chord Company – Cabluri de poveste

Si cu poveste, dupa cum veti putea afla in continuare. Care poveste incepe in 1984, atunci cand o delegatie a distribuitorului Naim Audio in Statele Unite ajunge la Salisbury, in sudul Angliei. In timpul cinei, discutia ajunge inevitabil si la conectica, americanii fiind in cautarea unui cablu interconnect DIN – to – RCA de foarte buna calitate. Sally Gibb, pe atunci sotia unui director de la Naim, a avut inspiratia sa spuna ca ea produce cabluri si ca va lansa curand o serie de foarte buna calitate. Astfel, probabil prima femeie cu adevarat importanta pentru Hi-Fi-ul mondial avea sa puna, cu girul si ajutata de expertiza gigantului Naim Audio, bazele unei companii de conectica audio / video ce avea sa faca istorie.

Si fiindca americanii folosesc pentru cabluri termenul generic “chords” (pe langa evidenta trimitere la termenul muzical “chords”), numele companiei a venit ca o urmare fireasca. Sally a desenat un logo, apoi a trecut la conceperea ambalajelor, dupa care, ajutata de ingineri de la Naim, a inceput sa testeze prototipuri. De aici si pana la cucerirea Americii n-a mai fost decat un pas, numit Chrysalis Cable. 250 de bucati au traversat Atlanticul si au ajuns in casele audiofililor, dar aveau sa mai treaca aproape doi ani pana cand aparitia unei recenzii (scrisa de Malcolm Stewart de la Hi-Fi Choice) a produs declicul ce avea sa ajute afacerea sa decoleze.

De atunci, dupa mai bine de 30 de ani de la schitele aproape intamplatoare ale povestii, conceptul integral britanic, materialele si tehnologia folosite, preturile foarte decente si mai ales rezultatele sonore impresionante in tot spectrul audio / video, indiferent de sistem, au transformat The Chord Company dintr-o ambitie feminina in una dintre cele mai respectate marci de conectica de pe planeta. Asa cum era normal, recenziile la superlativ si premiile au venit ca niste consecinte firesti, iar masa de fani ai marcii a crescut vertiginos. Cablurile Chord nu au doar povesti in spate, dar spun ele insele povesti, astfel ca prima ascultare se transforma automat in depenenta. Fara nicio exagerare!